Spekkopers op het wad

HOLLUM – Het zijn spekkopers, de leerlingen van de school die met Harmen Wijnberg een wadexcursie maakten. Gistermiddag trof Wijnberg wederom een huiler aan op het wad. Op 13 juni was dat ook al het geval. Zijn excursie mondde daarmee uit in aanschouwelijk onderwijs in optima forma.

De huiler is overgebracht naar de zeehondencrèche in Pieterburen. Het jong is te klein en onzelfstandig om voor zichzelf te zorgen en de moeder zeehond was in geen velden of wegen te zien. Wel zaten de meeuwen op het dier te azen. Het was voor de wadgids aanleiding het diertje onder de arm mee te nemen. Zwak was hij allerminst, want hij beet aardig van zich af. Daarom pakte Wijnberg hem stevig in zijn nekvel.

Het huilerseizoen is weer geopend. Pasgeboren zeehonden raken soms hun moeder kwijt en kunnen dan klagelijk huilen als een baby. Een huiler is in de natuur vrijwel altijd ten dode opgeschreven.

>>> verslag van de school volgt 

>>> lees hier over de Zeehond in de Waddenzee

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18280

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *