Speciale Rode Kruis collecte op Ameland

LEEUWARDEN – Het Rode Kruis in Fryslân organiseert een speciale collecte op Ameland van maandag 16 oktober t/m donderdag 21 oktober. Met de opbrengst van deze collecte worden EHBO cursussen georganiseerd voor (kwetsbare) ouderen op het eiland. Via deze cursus leren de ouderen hoe zij eerste hulp kunnen verlenen bij ongelukken in en om het huis.

De collecte wordt door 7 vrijwilligers van het Rode Kruis belangeloos georganiseerd. De Gemeente Ameland heeft een speciale collectevergunning voor deze collecte afgegeven. Ook Wagenborg Passagiersdiensten steunt de collecte op Ameland door de overtocht van de vrijwilligers gratis aan te bieden. Tevens krijgen de collectanten de nodige nachtelijke ondersteuning van de Brouwershoeve. Het Rode Kruis is zeer verheugd met zoveel steun bij het mogelijk maken van deze collecte.

Voor een volgende collecte op Ameland zoekt het Rode Kruis nog collectanten. Opgave graag op telefoon nummer 058- 21 24 408.

Bron: Rode Kruis District Friesland, afdeling Leeuwarden.

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18276

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *