Solidartiteitsmaaltijd

NES – Op vrijdag 17 maart om 17.00 uur is er in de Burekapel van de Sint Clemenskerk te Nes een solidariteitsmaaltijd. Dit is een initiatief van de gezamenlijke kerken op het eiland. In de veertigdagentijd staan we stil bij de overvloed waar we in leven. Dit jaar ervaren we dat misschien nog wel sterker, met de beelden uit Turkije en Syrië op ons netvlies. Daarom zal de opbrengst van de collecte naar het MCC gaan. Zij ondersteunen de opbouw in Syrië. Vanwege de oorlog hier zijn velen kwetsbaar.

De maaltijd die we samen eten is sober. Zo doen we mee aan de vastentijd en zijn we solidair met allen die in schaarste leven.

Tijdens de maaltijd gaan we in gesprek. Dat doen we met vragen uit de kletspot. We zingen en er wordt gebeden. Vorig jaar was de eerste keer. Juist de verbondenheid maakt deze maaltijd bijzonder.

Iedereen is welkom om hieraan mee te doen. Vorig jaar waren we met dertig personen. Jong en oud deed mee. Opgave kan tot en met vrijdag 10 maart via info@stclemensrectoraat.nl  of bij één van de pastores. 

Namens de gezamenlijke commissie heten we u en jou van harte welkom,

Pastor Henk Nota

Ds. Anne – Meta Kobes Gerritsen

Ds. Sijbrand Alblas

 

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18279

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *