Slordig spel nekt Geel Wit tegen Blauwhuis

BLAUWHUIS – Geel Wit heeft de uitwedstrijd tegen Blauwhuis met 4-3 verloren. Dat was het resultaat van het matige spel dat de Amelanders op de mat legden.

Na een kwartier kwamen ze op achterstand door een door Johannes Popma benutte strafschop. In de ogen van Geel Wit was de penalty onterecht. Even later bleef een soortgelijke actie aan de andere kant onbestraft. In plaats van 1-1 werd het na ruim een half uur 2-0 door Arjan de Jong.

Vlak voor de rust zorgde Bente Bonthuis voor de aansluiting door de 2-1 binnen te tikken.

Vrijwel meteen na de hervatting maakte Jordi Metz er 2-2 van. Slordig balverlies was er de oorzaak van dat Arjan de Jong zijn tweede doelpunt kon maken, 3-2. Andermaal kwam Geel wit terug in de wedstrijd, met een fraaie kopbal bracht Sander Graafsma de stand op 3-3. Opnieuw was slordig spel er de oorzaak van dat Blauwhuis op 4-3 kwam door Hidde Popma.

Tien minuten voor tijd leek Johan Kolk de 4-4 te maken. Zijn inzet werd in eerste instantie geblokt waarna hij in de rebound alsnog raak schoot. Scheidsrechter Johan Hielkema nam het vlagsignaal van de grensrechter over en keurde de treffer alsnog af. Trainer Jan Stuiver wond zich daarover dermate op dat hij werd weggezonden.

Tekst (C): Koos Molenaar

Persbureau Ameland
Persbureau Ameland

Persbureau Ameland brengt alle actualiteiten om en rondom Ameland. Daarnaast verschijnen er verschillende reportages over de vele bewoners die het eiland rijk is. Zelf een goede tip? Mail deze naar info@persbureau-ameland.nl.

Artikelen: 775

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *