Bekeravontuur Geel Wit voorbij

Het bekeravontuur van Geel Wit is voorbij. In Sexbierum werd met 5-1 verloren van AVC in een partij die spannend was tot vijf minuten voor het einde.

Vanaf het begin liepen de Amelanders achter de feiten aan. Al in de vierde minuut opende Marten Jansen de score. Een minuut later had Stefan Stuiver de score al kunnen verdubbelen, maar Reinier Smit voorkwam dat.

Geleidelijk kwam Geel Wit de matige start te boven en kreeg zelf ook kansen. In de elfde minuut was Pieter Kiewiet dicht bij een doelpunt en na ruim een kwartier vond Bente Bonthuis doelman Jelle Pieter van der Walt op zijn weg.

Maar ook AVC was dicht bij treffers. Een inzet van Jelte Visser ging net naast en vijf minuten voor de pauze zeilde een kopbal over het doel van Reinier Smit.

De tweede helft begon voor Geel Wit even dramatisch als de eerste. Al na drie minuten verkeek Reinier Smit zich op een hoge bal, Marten Jansen ging achter zijn eigen voorzet aan en kon de bal binnen tikken.

Daarna was het de beurt aan Geel Wit. Een schot van Theodoor Molenaar werd door de keeper over de lat getikt, maar drie minuten later moest de doelman toch capituleren toen Ross Baars uit een voorzet van Bente Bonthuis de 2-1 maakte. Meteen daarna had Tim Barf de gelijkmaker voor het intikken, maar hij schoof de bal net naast het doel.

Geel Wit zette druk om de tweede treffer te maken, waardoor achterin ruimte ontstond. Geel Wit ontsnapte toen het derde doelpunt van AVC werd afgekeurd wegens buitenspel. Maar daarna was er geen houden meer aan. In de laatste vijf minuten kreeg Geel Wit nog drie doelpunten om de oren. De invallers Mark Pieter Goodijk en Germ Wielinga en keeper Jelle Pieter van der Walt waren de schutters. Van der Walt mocht vanaf elf meter aanleggen nadat Julian de Jong werd bestraft voor een overigens correcte ingreep.

Zo kwam een uitslag tot stand die een vertekend beeld geeft van een strijd waarin het verschil in de slotfase tot uiting kwam.

Fotobijschrift: Tim Barf had de grootste kans op de gelijkmaker, maar kon de bal net niet in het doel krijgen. Foto Koos Molenaar