Ruime overwinning Geel Wit op Bakkeveen

BUREN – Geel Wit heeft een ruime overwinning behaald op Bakkeveen. Het werd liefst 6-1. Dat was voor een belangrijk deel de verdienste van het spel van de thuisclub, maar ook de kwaliteit van het veld was van invloed op de score. Geel Wit kwam al na vijf minuten op voorsprong door een doelpunt van Julian de Jong, zijn schot werd van richting veranderd en verdween onhoudbaar in de touwen.

Geel Wit was sterker, maar kon dit aanvankelijk niet in doelpunten uitdrukken. Meteen na de treffer schoot Sander Graafsma over, daarna gebeurde er lange tijd niet noemenswaardigs. Na een klein half uur spelen werd Geel Wit gevaarlijk door een schot van Ross Baars, de bal kwam daarna bij Sander Graafsma, hij tikte de bal net naast.

Zes minuten later was het alsnog raak voor Geel Wit. De keeper van Bakkeveen gleed uit, waardoor Cor de Boer de voorzet van Julian de Jong doeltreffend kon afronden.

Vier minuten later weer een fout aan Bakkeveen-kant, waar Bente Bonthuis van profiteerde: 3-0. De score had voor rust hoger kunnen uitvallen, maar Ross Baars schoot op de lat en een inzet van Bente Bonthuis ging over.

Meteen na de rust had Cor de Boer de score naar 4-0 kunnen tillen, hij stoomde alleen op de keeper af maar die pareerde de inzet. Een paar minuten later was de doelman alsnog kansloos toen twee spelers van Bakkeveen tegen elkaar opliepen. Hierdoor kon de voorzet van Sander Graafsma Tim Barf bereiken en die wist wel raad met deze mogelijkheid: 4-0.

Geel Wit was oppermachtig, maar ook Bente Bonthuis kwam alleen voor de doelman niet tot scoren. Toch pikte ook hij zijn doelpuntje mee door de 5-0 te scoren. De aanval werd opgezet door Ross Baars, hij passte op Tim Barf en zijn voorzet werd afgerond door Bonthuis.

Een kwartier voor tijd kreeg geel Wit een tegendoelpunt te verwerken toen een corner van Lennart Hofsteenge er ineens in ging: 5-1. Het werd uiteindelijk 6-1 toen vlak voor het eindsignaal Robin Metz mocht opstomen naar het vijandelijke doel. Daar aangekomen gunde hij Cor de Boer de eer om het laatste doelpunt te maken.

Opstelling: Reinier Smit; Johan Kolk, Pieter Kiewiet, Theo Molenaar (Luc Metz, 74), Maikel Moll; Julian de Jong (Christian Molenaar, 46), Sander Graafsma, Ross Baars; Bente Bonthuis (Robin Metz, 81), Cor de Boer, Tim Barf.

Tekst (C): Koos Molenaar

Persbureau Ameland
Persbureau Ameland

Persbureau Ameland brengt alle actualiteiten om en rondom Ameland. Daarnaast verschijnen er verschillende reportages over de vele bewoners die het eiland rijk is. Zelf een goede tip? Mail deze naar info@persbureau-ameland.nl.

Artikelen: 725

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *