Sjoeoerd mag even blijven

HOLWERD – “Sjoeoerd” mag even op de dijk blijven staan. Het tast de waterkerende functie van de dijk niet aan, zegt Wetterskip Fryslân, maar het is niet de bedoeling dat wie dan ook iets toevoegt aan de dijk, zonder dat het waterschap daar van weet. Sjoerd is zonder toestemming op de dijk beland.  Wetterskip Fryslân denkt dat weersinvloeden de tekst snel zullen doen vervagen. Als dat niet het geval is dan gaat het waterschap over tot verwijdering, maar het heeft geen prioriteit.

Het Wetterskip weet sinds "een dag of wat " dat de tekst op de buitenkant van de dijk gekalkt staat. De beheerder van het betreffende dijkvak wist er van, zegt de voorlichter van Wetterskip Fryslân. De tekst staat er in ieder geval sinds maandag 16 april. Over het waarom tast ook Wetterskip Fryslân in het duister.

Wie meer weet kan mailen naar info@persbureau-ameland.nl of bellen naar

06 23 218 213

>>> lees hier Sjoeoerd op dijk is raadsel


Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18279

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *