Sionsberg bestaat 60 jaar

DOKKUM – Zestig jaar geleden opende het toenmalige ziekenhuis De Sionsberg in Dokkum haar deuren. Op woensdag 15 juni 2016 was dat precies zestig jaar geleden. Op de poliklinieken, de afdeling Radiologie en het laboratorium werd daar aandacht aan besteed. Voor alle medewerkers die deze woensdag aan het werk waren was er een stukje oranjekoek.

De patiënten en hun begeleiders werden niet vergeten. Bij elke balie stonden chocolaatjes klaar. Medewerkers en bezoekers reageerden enthousiast: “Dat er al 60 jaar ‘een Sionsberg’ in Dokkum is, is natuurlijk fantastisch! Ik hoop dat Sionsberg nog heel lang een begrip blijft in Dokkum en in de verre omgeving.”

Naast de traktatie op woensdag hangt in de gangen van de poliklinieken de komende tijd een selectie van zesentwintig foto’s uit de geschiedenis van Sionsberg. Patiënten en bezoekers maken zo een reis door de tijd. 

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18279

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *