Flessenpost uit Engeland

HOLLUM – Devin ter Haar (7) uit Hollum vond op 4 juni tijdens Rondje Ameland een fles met flessenpost. Samen met opa Gerard ter Horst en Frank van Leeuwen zat hij in de bezemwagen van het wandelevenement, toen hij aan de waterkant een fles zag. Tot zijn grote verbazing bleek er een brief in te zitten van een meisje uit Scarborough. Sophie (10) had op 1 januari 2016 de fles in de zee gegooid, net als haar zusje en vriendinnetje. In de brief staat “Happy 2016”, maar geen adres van het meisje.

Devin wilde natuurlijk graag aan haar laten weten dat hij haar flessenpost gevonden had en dat lukte met hulp van social media. Het bericht werd op Facebook geplaatst met het verzoek het zo vaak mogelijk te delen en dat gebeurde 600 keer. Binnen tien dagen was Sophie gevonden. Op 14 juni kregen de moeder van Sophie, Deborah Kirkman, en oma Rita Dikken van Ameland elkaar te pakken en sindsdien corresponderen de kinderen via de gewone post. Dat gaat wat sneller dan flessenpost. Kevin zit op de openbare basisschool De Schakel en hij gaat met de hele klas een kaart naar Sophie in Scarborough sturen.

Alle drie de meisjes, Sophie, Lucia en Madeleine, gooiden op de eerste dag van het jaar een fles in de Noordzee. Een half jaar later vond Devin er een op Ameland en Lucia en Madeleine hopen nu dat hun flessen ook nog gevonden worden.

⇒ lees hier ook over Flessenpost

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18279

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *