Sinterklaas op Ameland, Zwarte Piet ook

NES – Sinterklaas is op Ameland. Vanmiddag werd hij door een grote menigte kinderen en hun familie begroet op de afslag bij Nes. De reis was voorspoedig gegaan en Sint en zijn Zwarte Pieten waren weer blij dat ze op Ameland waren aanbeland. Burgemeester Albert de Hoop begroette de goedheiligman.

Sint had nog geen cadeautjes, want er was een probleempje met de pakjesboot. Hij koopt zijn speelgoed en snoepgoed wel op Ameland, vertrouwde hij de burgemeester en de kinderen toe.

"Dat is ook goed voor de lokale economie!" 

Sinterklaas wist ook te vertellen dat de burgemeester accordeonles heeft. Iets dat hij altijd al wilde leren spelen. Volgend jaar – "Nee, dit jaar zit het er nog niet in" – als De Hoop goed geoefend heeft, speelt hij Sinterklaas Kapoentje voor Sint Nicolaas. Sinterklaas kijkt er nu al naar uit.

Vanaf vandaag mogen de Amelander kinderen hun schoen zetten.

In het land speelt de discussie op of Zwarte Piet niet te veel een racistische benadering is van onze zwarte medemens. Tijdens zijn intocht op Ameland maakte Sinterklaas nog dankbaar gebruik van zijn zwarte hulpen en toeverlaten. Onder de aanwezige kinderen waren ook vele Zwarte-Pieten-in-de-dop.

Heeft Zwarte Piet zijn laatste uur geslagen?

>>> lees hier Zwarte Piet ter discussie

>>> lees hier over Sinterklaas op Ameland

>>> lees hier over de Burgemeester van Ameland

Faber beheer

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18280

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *