Bunker Paddestoel op Ameland

NES – Herman Slager stuurt een foto en doet een oproep: “Kunt u ons zeggen of de ‘bunker’ Paddestoel nog bestaat. Het lag in de buurt van het houten gebouw Excelsior.  Wij, mijn ouders en onder meer ondergetekende, moesten De Paddestoel in de zomer van 1954 betrekken, omdat de familie Smid in Nes bij de molen nog geen ruimte voor ons had.

Zoals u in bijgaande foto kunt zien aan het raam lag het geheel ingegraven in een duin. Ik had ook het gevoel dat wij onder de grond lagen. Alleen de voorkant kon een raam hebben, omdat de rest in het duin verdween. Misschien een reden dat wij het een bunker noemden, maar de foto toont bakstenen, dus een echte bunker zal het niet geweest zijn.

Is het afgebroken, bestaat het nog of is er een hoop zand over heen gegooid? Misschien kent u iemand die mij dat kan vertellen, omdat ik een privéalbum aan het samenstellen ben die  onze vele vakanties op Ameland als onderwerp heeft.”

Herman Slager (hij is het jongetje op de voorgrond, tussen zijn zusje en nichtje in) dankt  de mensen die hier iets over weten en reageren bij voorbaat.

Weet u iets over deze ‘bunker’? Laat het ons weten en stuur uw reactie naar info@persbureau-ameland.nl>>> lees hier over Ameland en de OorlogFaber Beheer

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18280

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *