Sinterklaas is op Ameland aangekomen

NES – Vandaag, zaterdag 19 november, arriveert Sinterklaas met zijn Zwarte Pieten op Ameland. Hij neemt voor het laatste stukje, voor de oversteek van de Waddenzee, de veerboot van Wagenborg.

Traditiegetrouw staan de kinderen van Ameland hem dan op de pier op te wachten, samen met de burgemeester. Sinterklaas en zijn Zwarte Pieten hopen dat dit vandaag ook weer het geval zal zijn. Daarna gaat de stoet in optocht, met muziek, naar het centrum van Nes. Daar vinden enkele plichtplegingen plaats, zoals het officieel begroeten van de Sint. Als altijd brengt Sint wat lekkers mee voor de kinderen, dat de Pieten uitdelen. Zou er ook weer iets bijzonders gebeurd zijn, onderweg? Of zou er misschien een Piet zoek zijn of is het boek kwijt? Vanmiddag wordt het allemaal duidelijk. Welkom op Ameland, Sinterklaas!

Om ongeveer 15.00 uur komt hij met de veerboot aan op de pier bij Nes.

Voor het eerst sinds jaren is er dit jaar geen speciale bus van uit de dorpen naar de pier. 

⇒ lees hier meer over Sinterklaas op Ameland

 meer lezen over Sinterklaas op Ameland? Tik dan Sinterklaas in bij ZOEKEN, rechtsboven in deze pagina

Sint

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18276

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *