Ingezonden – Swarte Piet

HOLLUM – Een ingezonden mededeling, PA plaatst ze van harte om discussie op gang te brengen, verschillende visies op een zaak te laten zien en om zaken helder te krijgen. De verantwoordelijkheid voor de inhoud van de ingezonden brief ligt bij de afzender. Anonieme en onfatsoenlijke inzendingen worden niet geplaatst.

Niemand minder dan Sinterklaas klimt in de pen.

Swarte Piet

Sinterklaas is erg bedroefd over de ophef over zijn medewerkers. In deze tijd van bezuiniging en banenswap van zijn ervaren Pieten heeft hij het al heel moeilijk om genoeg Pieten aan te nemen om de cadeaus naar de kinderen te brengen. Daarom zullen er dit jaar ook een aantal leerlingpieten (6e en 7e jaars) meegaan om alles toch nog op tijd op zijn plaats te krijgen. 

Roetveegpiet is eigenlijk een leerlingpiet die nog een heleboel moet leren. Zwarte Piet zijn is niet geheel ongevaarlijk. Om dit vak te leren moet je hard studeren en jaren lang ervaring opdoen.

Hoe langer een Piet bij Sinterklaas werkt hoe zwarter hij wordt. Dit is ook wel logisch want hoe ervarener de Piet hoe meer schoorstenen hij van binnen heeft gezien.

Dit jaar zijn er een groot aantal Pieten met pensioen gegaan en dat merk je dan in het pietenbestand. Veel gebruikt spreekwoord in Spanje is dan ook een Piet zo Swart als roet doet al jaren zijn werk erg goed. 

Swarte Piet wiede wiede wiet, zijn schoorsteen rookt maar hij zeker niet. 

Na hun pensionering zullen ze ook elk jaar weer wat lichter van kleur worden. Ze hoeven namelijk niet meer door de schoorsteen. Er zijn natuurlijk ook Pieten die donker blijven, maar die zijn meestal al gekleurd van zichzelf. 

De Sint is er dan ook van overtuigd dat de gekleurde mening van sommige mensen niet helemaal op waarheid berust en hoopt hiermee dan ook dat de lucht geklaard is van valse geruchten en dat volgend jaar zijn stoomboot weer vol zit met pakjes en ervaren Pieten. 

Sinterklaas

⇒ lees hier meer over de Zwarte Pietendiscussie

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18280

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *