Sinterklaas is op Ameland

NES – Het ging helemaal goed met de reis naar Ameland. Sinterklaas en een trits Zwarte Pieten zijn aangekomen op het eiland. Het muziekkorps Forza Musica begeleidde de Sint naar De Afslag in het centrum van Nes en daar stonden een heleboel kinderen hem op te wachten. Daniël en William speelden het ene sinterklaasdeuntje na het andere en zelfs de recente hit “Paulus” kwam voorbij.

Burgemeester Albert de Hoop moest wel even uitleggen waarom het dorp er anders uitzag dan vorig jaar. Het viel Sinterklaas al op dat het dorp iets kaler oogde. Het waren de bomen. Er waren veel minder bomen langs de Reeweg en de Van Heeckerenstraat. Sint had de berichten over de storm van eind oktober wel in de courant gelezen, maar nu zag hij het met eigen ogen. “Volgend jaar staan er weer nieuwe bomen”, beloofde de burgemeester ter geruststelling. De burgemeester belooft wel eens vaker wat en Sinterklaas kon het heel erg waarderen dat hij woord hield. Vorig jaar beloofde de burgervader ‘Sinterklaas Kapoentje’ op de accordeon te zullen spelen. Hij heeft sinds kort les van speelman Daniël. Zelf was hij het een beetje vergeten: als burgemeester heb je ook zoveel aan je hoofd! Maar Sinterklaas wist het nog precies. Samen met Daniël speelde Albert de Hoop een Sinterklaaskapoentjeduet. Het was een mooi onderdeel van een prachtige verwelkoming. Vanaf vandaag mogen de schoentjes gezet. En Sinterklaas beloofde ook wat: alle kinderen van Ameland kunnen lekkers en cadeautjes tegemoet zien.

>>> lees hier allerhande over Sinterklaas en Zwarte Piet

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18276

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *