Restaurants Ameland Iens Toppers

NES – De restaurants van Ameland doen het goed in de Iens Topperlijst van het jaar.

Nescafé staat bij de Eetcafé’s op nummer twee, Nobel bij de restaurants met moderne Franse keuken ook op twee en Het Witte Paard staat in de categorie Frans-mediterraan op een en Rede van Nes in catgorie Visrestaurants op twee.

Ale heeft wel heel erg genoten van het verblijf in Nes en het eten van Nescafé. Hij geeft het eten, het decor en de service drie tienen. Meer kan Nescafé zich niet wensen. Dit was het commentaar van Ale: “Zomaar even een weekendje naar een wadden eiland. Wat wordt het? Vlieland? Schiermonnikoog? Terschelling of Ameland of een Duits eiland zoals Borkum?

Het werd Ameland. En dat was een keuze waar we niets anders over kunnen zeggen dat het een super keuze was.

We vonden een leuk huisje midden in het dorpje Nes, nou en we werden gelijk happy van ons onderkomen voor een leuke weekendje weg. Omdat het onze eerste bezoek was aan een wadden eiland maar even geïnformeerd bij de verhuurder waar je goed kon eten en drinken en even relaxt je krantje kon lezen aan de stamtafel en wat we zeker moesten doen en zien.

Uit dit gezellige korte gesprek kwam o.a. Nescafe naar voren. We dachten gelijk aan koffie, koffie en nog eens koffie. Maar ons werd duidelijk gemaakt dat Nescafe Ameland meer dan koffie alleen is.

En dat was het.

Heerlijk plukbrood van desembrood met Aoli.

Daarna gevolgd door een super mals stuk rund vlees van het vechtdal rund bereid op de green egg. Zo lekker dat de rest niet meer is geworden dan bijzaak. Ook al was er niets mis met de salade, en de gewenste huis gemaakte friet en gebakken aardappelen.

Dit alles onder het genot van een goed glas rode huiswijn in een sfeervolle omgeving.

Genieten kan zo simpel zijn zeggen wij altijd. En dat was het. Het enige wat in dit geval is, is dat je met een boot moet en ergens overnachten moet.

Maar met onze slaap adres in ons achterhoofd en de wetenschap hoe lekker vlees kan zijn vanaf de green egg bij Nescafe is die boot geen probleem, en is simpel genieten ook echt genieten.

Ooit komen we hier terug.”

>>> lees hier over Iens en de stand van vorig jaar

>>> de restaurants zijn te vinden via de app Ameland Actueel

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18276

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *