Sint komt naar de kinderen toe

BUREN – De intocht van Sinterklaas op Ameland is dit jaar anders dan de eilander kinderen gewend zijn. Coronamaatregelen maken alles anders en zo ook de Sinterklaasintocht van 21 november 2020. Sinterklaas heeft ondanks alle restricties en regels een heel goed bericht voor de kinderen: hij komt! Dat heeft hij via briefjes huis aan huis op het eiland al laten weten.

De gezamenlijke dorpsbelangen organiseren elk jaar de intocht maar dit jaar nodigen ze de kinderen niet uit om naar de veerdam in Nes te komen en de Sint toe te zingen als hij van de veerboot komt. Dorpsbelangen Hollum, Ballum, Nes en Buren hebben met de Sint afgesproken dat hij naar de kinderen toekomt. Hij neemt vanzelfsprekend een aantal Pieterbazen mee.

Sinterklaas rijdt zaterdag 21 november in een mooi versierde auto over het eiland.

De Pieterbazen willen natuurlijk strooigoed uitdelen, maar met de anderhalvemetermaatregel van tegenwoordig gebeurt dat ook anders dan andere jaren.

Kinderen die een mooi versierde doos in hun voortuin zetten kunnen een handvol pepernoten verwachten. Sint roept de kinderen ook op de voortuin te versieren en om in de eigen voortuin te blijven, als hij langsrijdt. Wie een tekening voor hem heeft gemaakt kan die in zijn eigen schoen stoppen, dan vindt Piet hem wel.

Sinterklaas rijdt om 10:00 door Buren, om 11:30 uur door Nes, om 14:00 uur door Ballum en vanaf 15:00 uur door Hollum.

lees hier meer over Sinterklaas op Ameland

Dossier Corona

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18280

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *