RSS
Zoeken

De Sint is er

Geplaatst op: 21 november 2020 - Categorie: Kunst & Cultuur

BUREN - Hij is er! Sinterklaas is op Ameland aangekomen, al was de intocht anders dan andere jaren. Ook bij de Sinterklaasintocht kregen de organiserende Dorpsbelangen te maken met coronamaatregelen, waardoor een massale ontvangst op veerdam en Afslag Nes niet door kon gaan.

Het belette Sinterklaas niet om te komen, samen met een stel Pieterbazen. Ze reden in een auto door de dorpen. De achterklep stond open, want de auto was volgestouwd met pakketjes. Dat belooft weer een mooie pakjesavond te worden met voor elk kind wat leuks en lekkers in het körfke.

Sinterklaas blijft tot en met zijn verjaardag op Ameland en neemt pas op 5 december afscheid. Maar zover is het nog lang niet. Tot die tijd mogen de Amelander kinderen hun schoen of hulst zetten. Dat kan gewoon doorgaan, net als vorige jaren toen we nog niets wisten van nare virussen en pandemie.

Sinterklaas had geen mondkapje voor, maar hij reed natuurlijk in de buitenlucht. Mocht het vaccin klaar voor gebruik zijn, dan is Sinterklaas wel een van de mensen die in aanmerking komt voor de erste ronde. Hij is immers de 60 ruim gepasseerd! Iedereen hoopt natuurlijk dat Sinterklaas nog heel lang in goede gezondheid mag leven.

lees hier meer over Sinterklaas op Ameland

Dossier Corona

Naar nieuwsoverzicht
Ads door PA
Gesponsorde links:
Hier adverteren?