Amelander Kunstenaars exposeren op eigen site

BUREN – De Amelander Amateur Kunstenaars (AAK) exposeren in november tijdens de Kunstmaand hun werken normaal gesproken op locaties in Buren. Dat doen ze al verschillende jaren, maar dit jaar kon de expositie niet doorgaan.

De Kunstmaand Ameland is voor november 2020 als gevolg van de maatregelen rondom corona helemaal afgelast. De AAK heeft alle begrip voor de situatie, maar evenzogoed is het voor zowel de bezoekers als de kunstenaars een grote teleurstelling.

"Tijd voor een andere aanpak," meldt de AAK. De amateurkunstenaarsclub heeft een manier gevonden waarop ze de expositie wel verantwoord aan het publiek kan tonen.

Val Tatarinov, een van de dertig deelnemende kunstenaars, heeft voor de AAK een website gemaakt. Op deze manier zijn de meer dan honderd werken van bijna alle deelnemers vanuit de luie stoel te bekijken en, net als tijdens een normale Kunstmaand, aan te kopen.

De website is te bezoeken op www.amelanderkunstenaars.nl

Dossier Corona

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18279

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *