Sint en Pieten zijn op Ameland

NES – Met luid getoeter van de misthoorn kwam de veerboot bij de pier van Nes aan. Sinterklaas stond met zijn Zwarte Pieten op de voorplecht te zwaaien naar de kinderen. De kop van de veerdam stond vol. Honderden kinderen en ook vele grote mensen waren naar de aanlegplaats van de veerboot gekomen om te kijken of Sinterklaas echt aankwam. En hij was er, met een heleboel Zwarte Pieten.

De goedheiligman werd als altijd verwelkomd door de burgemeester en samen, met een paar Pieten, stapten ze in de koets op weg naar het centrum van Nes. De Wagenborg-lichtjes, die anders aangeven in welke rij je met je auto moet gaan staan om met de veerboot mee te kunnen, lieten een warm welkom zien met de woorden: 'Welkom Sinterklaas'. Enkele Zwarte Pieten voelden zich een beetje gediscrimineerd dat zij niet ook in lichtjes boven de rijbaan genoemd werden, maar ze besloten er overheen te stappen en er een gezellige middag van te maken. 

Even leek het toch nog mis te gaan, toen Sint in zijn stoel op het podium van de Afslag ging zitten en zijn boek miste. Het boek was "Wegos, kwijtos, pleitos", zoals een van de Pieten het zo krachtig verwoordde. Iedereen zocht mee en zelfs de brandweer werd ingeschakeld. Om tijdens het wachten warm te blijven zweepte spreekstalmeester meneer Wim de kinderen op tot het zingen van sinterklaasliedjes en zwaaien met de armen. Zelfs Sinterklaas deed mee. Zwaaien, dat kon hij wel, zei hij tegen meneer Wim. "Zwaaien is immers mijn corebusiness!" Na veel gezang en gezwaai kwam de verlossing. Het boek was terecht. Het bleek op de rotonde te liggen. Daar was het kennelijk uit de handen van de Hoofd Piet gegleden. Sint hoefde niet met zijn handen in het haar te zitten, al deed zijn pruik vermoeden dat het precies dàt was geweest wat hij de hele nacht voorafgaand aan de intocht op Ameland had gedaan. Hij had een enorme wilde bos onder zijn mijter.

Dat alles deerde de peuters en kleuters niet. Zij genoten van de Sint en van de Zwarte Pieten die pepernoten uitdeelden, op het dak stonden, over hekken klommen en dansjes maakten. De kinderen kregen na afloop een mooi kleur- en knutselboek van de Sint en hij beloofde dat alle mensen op Ameland hun schoen mochten zetten. Eén per kind en één per groot mens.

>>> lees hier allerhande over Sinterklaas en Zwarte Piet

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18276

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *