Simpele overwinning Geel Wit op Thor

BUREN – Geel Wit heeft zondag een terecht overwinning behaald op Thor. De eerste helft konden de Lippenhuisters het nog bijbenen, na de rust kwamen ze duidelijk tekort. De start was geweldig voor Thor. Al na drie minuten kwamen ze op voorsprong door een treffer van Jesse Stoelwinder. Een slecht begin van Geel Wit door gebrek aan concentratie. Eerst verslikte Djerry Spoelstra zich in zijn tegenstander en daarna verzuimde Johan Kolk de bal uit te verdedigen. Maar Geel Wit herpakte zich goed. Het initiatief lag daarna bij de Amelanders, al kwam Thor er af en toe counterend goed uit. Nadat Bente Bonthuis eerder een vrije schop naast schoot, maakte hij acht minuten voor de rust viel de verdiende gelijkmaker. Christian Smid was de aangever.

Ook Thor kreeg kansjes. Reinier Smit voorkwam met enkele goede saves een tweede treffer van Thor en zag een vrije schop op het dak van het doel belanden.

Na de rust domineerde Geel Wit op alle fronten. Dat betaalde zich uit in drie treffers. De eerste was van Tim Ytsma, die een vrije schop van Bente Bonthuis doeltreffend verlengde. Bij het volgende doelpunt legde Danny Metz de bal met een listig hakballetje klaar voor Sander Graafsma, die de bal vervolgens vol op de slof kon nemen: 3-1.

Ook de 4-1 was een beauty. Met een lange bal bereikte Djerry Spoelstra Bente Bonthuis, die ging alleen op de keeper af en liet de doelman kansloos.

Het werd toch nog even spannend toen Jurrit Prikken namens Thor na een scrimmage de 4-2 binnen wist te werken nadat Djerry Spoelstra de bal van de lijn had gehaald, maar na deze actie was het stormpje alweer geluwd en kon Geel Wit de wedstrijd rustig uitspelen. Er waren nog grote kansen voor Tim Ytsma en Cor de Boer, maar in de stand kwam geen verandering meer.

Op papier was het een thuiswedstrijd voor Geel Wit, maar het duel werd in Lippenhuizen gespeeld. Dat betekende dat Thor in vervangende shirts moest spelen. Door dit oponthoud begon de wedstrijd tien minuten later.