Gehavend Geel Wit ten onder in Gorredijk

GORREDIJK – Geel Wit heeft de competitiewedstrijd in en tegen Gorredijk met 2-0 verloren. Het was een terechte nederlaag in een van beide kanten matige wedstrijd. Geel Wit miste teveel basisspelers. De centrale verdedigers ontbraken waardoor Theo Molenaar, die normaal in het tweede speelt, op deze positie moest acteren, hij deed dat verdienstelijk.

De eerste kans was na een klein kwartier voor Sil Bruinsma van de thuisclub, maar de redding van Reinier Smit mocht er zijn. Aan de andere kant viel er een kansje te noteren voor Cor de Boer, zijn inzet werd een prooi voor doelman Joey Bethlehem. Een schot van Danny Metz ging over.

Na ruim een half uur spelen viel de 1-0. Na een vrije trap werd de bal bij de tweede paal door Lars Rudmer Klijnstra teruggekopt, waarna Daniel Temmingh de bal met het hoofd binnen kon werken. Vlak voor de rust nog een enorme kans voor diezelfde Temmingh, doch keeper Smit kon de bal over tikken.

Meteen in de tweede helft had Noah Josephia de gelijkmaker voor het intikken, de Gorredijk-keeper voorkwam dat met een prima redding.

Na een uur spelen nam Gorredijk het initiatief weer over. De thuisclub was dicht bij een tweede doelpunt toen Chris Kromsigt, na voorbereidend werk van Sil Bruinsma, tegen de paal schoot. Even later viel de 2-0 toch. Jesmer de Vries kon profiteren nadat Geel Wit er niet in slaagde de bal weg te werken.

In de 88ste minuut had Geel Wit uitzicht op een beter resultaat, toen Bente Bonthuis op een fraaie plek een vrije schop mocht nemen, hij schoot echter over.

Ver in blessuretijd onderscheidde Reinier Smit zich met een prachtige redding waarmee hij een zeker doelpunt van Temmingh voorkwam.

Bij Geel Wit zaten drie JO19-spelers op de bank, die in de tweede helft allemaal hun debuut in de hoofmacht mochten maken: Tim Barf, Robin Kooiker en Stan de Jong.