Sfeerbeeld Vuurtoren Trail Ameland 2017

HOLLUM – Afgelopen weekend was de vierde Vuurtoren Trail Ameland, met toppers uit binnen- en buitenland. Er waren onder meer zo'n 50 sporters uit Duitsland aaanwezig. Ook deden er Amelanders mee aan de trailrun.

Het was een zeer geslaagd evenement met een mooie zaterdag en een winderige zondag. Die tweede dag werden de afstanden 60 (meer dan Rondje Ameland en dat hardlopend en heuveltje op, heuveltje af) en 35 kilometer gelopen.

Het was zondag een mooie, maar zware editie van de Vuurtoren Trail, zeker door de harde wind tegen op het strand. Toch kwam van alle deelnemers zeker 95 procent over de finish met een glimlach van oor tot oor. Pascal van Norden was weer superieur, maar liep geen PR vanwege het woeste weer.

Zaterdag was de kidstrail voor diverse leeftijden, met allemaal blije kinderen (70 deelnemers, maar bij de kinderen geen Amelandertjes). En daarna de 12 en 18 kilometer en de 6 kilometer Snuffeltrail, voor beginnende trailrunners.

In 2018 is de lustrumeditie van de Vuurtoren Trail Ameland.

De foto's zijn van Anja Brouwer. Zij zet de pas geschilderde naamgever aan het evenement centraal op de achtergrond van de lachende èn zwoegende trailrunners.

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18279

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *