Rondje Ameland 2017

HOLLUM – Rondje Ameland, de 21ste editie van het wandelevenement, is in 2017 op 10 juni. De inschrijvingen voor de 25 en 50 km van Rondje Ameland 2017 lopen volgens verwachting. Het is voor de eerste keer dat er een Half Rondje kan worden gelopen.

Rondje Ameland is een wandeltocht die uitnodigt om het met familie of een vriendenclub te beleven. Want een beleving is het. De 50 km van het Rondje Ameland is door zijn goede verzorging en begeleiding door de vrijwilligers een begrip geworden in wandelend Nederland.

Half Rondje

Dit jaar geven veel gezelschappen zich gezamenlijk op, laat de organisatie weten. Vooral bij de 25 km hoor je dat het wordt gezien als een mooie oefening voor de Nijmeegse Vierdaagse. De Vierdaagse wordt gelopen op 18-21 juli en beleeft dit jaar zijn 101ste editie.

Heel Rondje

De 50 km van Rondje Ameland heeft zijn eigen charme en blijft een prestatie om hem uit te lopen. Het is een vierdaagse afstand maar dan van een andere categorie.

De dijk

Wetterskip Fryslân verbetert de Waddenzeedijk op Ameland. Over een lengte van 16,5 kilometer wordt de bekleding versterkt en de dijk met gemiddeld 35 centimeter verhoogd. In 2018 zijn de werkzaamheden aan het grootschalige project afgerond. De dijk voldoet dan weer aan de wettelijke veiligheidseisen en biedt de komende 50 jaar bescherming tegen hoogwater.

Rondje Ameland mocht vorig jaar gebruik maken van het afgesloten deel van de weg aan de binnenkant van het eiland langs de zeedijk. Deze weg is een vast onderdeel van Rondje Ameland. Voor de werkzaamheden aan de dijk was deze afgesloten voor publiek omdat het een onderdeel was van het werkgebied van de dijkverhoging.

Zoute Weide

Dit jaar is de dijk van het zuidwest bij Hollum tot de veersteiger bij Nes op hoogte en zijn de werkzaamheden verlegd naar het dijkvak tussen de veersteiger en het eind van de dijk achter de Kooiplaats. De route vanaf de veersteiger is vorig jaar al veranderd. Het laatste stuk voor de oversteek van de Zoute Weide gaat door de Buremer polder. Vanaf de verzorgingspost op de veersteiger, gaat de route richting Nes en voor het dorp rechtsaf. De verzorgingspost ‘De Kooi’ staat dit jaar even voorbij de Kooiplaats.

lees hier meer over Rondje Ameland

inschrijven voor Rondje Ameland kan via deze link

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18279

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *