Serious Request Ameland acties

NES – Ameland heeft een nieuwe actiegroep genaamd Serious Request Ameland. Actiegroep SR Ameland bestaat uit Theo Pijpers, Tonnie Overdiep, Jan de Jong, Suzanna Molenaar, Frank de Jong, IJsbrand Smit, Johnny de Jong, Peter Raadjes en Frank Hulsebos.

Vandaag, 21 december, organiseert die groep leuke inzamelacties op het eiland. 3FM Radio en TV is de hele dag op Ameland en blijft vanavond ook om live verslag te doen vanaf het eiland.

Er staan verschillende spektakels op het programma: in De Stelp in Hollum, in Ballum, in Buren, met een slotmanifestatie in Nes, met optredens van eilander artiesten. In Buren volgt een activiteit rondom Ritskemooi, waar pop- en gospelkoor Inspirit door fakkels en vuurkorven beschenen en verwarmd  gaat optreden.

Het streefbedrag van de Amelander Actie is 10.000 euro. Bekijk hier de Actiepagina.

De groep is via Facebook te volgen.

De Schakel

De leerlingen van basisschool De Schakel in Hollum hebben allerlei mooie acties bedacht voor Serious Request. De verkoop van Rendierkoekjes en chocolademelk op het Zwaneplein zijn daar een paar voorbeelden van. In de school aan de Schoolstraat staat een grote glazen pot waar de kinderen het verdiende geld in doen. "Die begint er al indrukwekkend uit te zien," zegt Cora Hertsenberg, locatiecoördinator van De Schakel. Vanavond (vanaf 17.30) kunnen de kinderen op het plein een kerstbal kopen waar hun naam op komt. Hertsenberg: "Vanaf 18.00 uur hebben we kerstfeest. Na afloop (nog 20.00 uur) ga ik met een paar leerlingen van de bovenbouw een cheque brengen in Nes."

Programma

21 december 2017

12:00 uur – Lunch met opbengst voor SR17 – De Griffel in Hollum

16:00 uur – Pop- en Gospelkoor Inspirit – Centrum Buren

19:00 uur – Slotfeest met onder meer De Claddagh en Daniël Metz – Clemenskerk

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18276

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *