Rendiertjes voor Serious Request Ameland

NES – Op Ameland wordt op 21 december een actie voor Serious Request Ameland georganiseerd. Er staan verschillende inzamelacties op het programma en een ieder die iets bij wil dragen of een eigen actie voor SR17 wil organiseren is welkom. 3FM Radio en TV is die dag de hele dag op Ameland en blijft ‘s avonds ook om live verslag te doen vanaf het eiland.

Roan, Marin en Wesley

Roan, Marin en Wesley, Hollumertjes van OBS De Schakel, van 6 en 7 jaar, hebben hun eigen SR17-actie op touw gezet samen met hun ouders. Dagenlang hebben ze Rendiertjes gemaakt, kleine zoutzoute hapjes van pretzels, chocola en m&m's. Via social media maakten ze hun actie kenbaar en de bestellingen stroomden binnen. Met elkaar maakten de kinderen 145 zakjes, die voor twee euro per stuk werden verkocht. De ouders sponsorden de onkosten. De kinderen, gestoken in spiksplinternieuwe kerstpakjes, brachten het snoepgoed met hun trapkarren naar de klanten en ontvingen hier en daar ook nog wat sponsorgeld. De opbrengst is zeker 300 euro, maar misschien nog wel wat meer. Het filmpje hieronder laat de kinderen zien die langs de deuren gaan om de bestellingen af te leveren.

Diezelfde middag werd er chocolademelk verkocht door andere leerlingen van De Schakel. De school besteedt aandacht aan Serious Request, waardoor de kinderen acties voor SR17 opzetten.

De Stelp en Rixt

Voor donderdag 21 december heeft de actiegroep verschillende spektakels op het programma: in De Stelp, in Ballum waarschijnlijk, met een slotmanifestatie in Nes, met optredens van eilander artiesten. In Buren volgt een activiteit rondom Ritskemooi, waar pop- en gospelkoor Inspirit door fakkels en vuurkorven beschenen en verwarmd  gaat optreden.

Het programma zal in de komende weken verder worden vormgegeven.

Het streefbedrag van de Amelander Actie is 10.000 euro. Bekijk hier de Actiepagina.

De groep is via Facebook te volgen.

Nabericht – De Rendiertjes hebben € 385,05 opgebracht.

De Chocolademelkverkopers op het Zwaneplein verkochten voor  € 191,60.

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18280

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *