‘Seaworthy IV’ Marine art

DORDRECHT – Willem Eerland schilderde een boek vol met een overzicht van zijn werk. Het boek heet: ‘Seaworthy lV’ Marine art by Willem Eerland.

In het boek staan meer dan 120 maritieme schilderijen, aquarellen en tekeningetjes van diverse scheepstypes.

De tekst is Nederlands/Engels en het voorwoord is van Gun Hjerling – Erikson. Een kleindochter van de legendarische Zeilschepen koning Gustaf Erikson.

Eerland vermoedt dat er wel eilanders, geïnteresseerd in de maritieme wereld, zijn die dit boek graag eens in de handen willen hebben.

"Op de zeilschepen van Erikson zaten uiteraard eilanders. Immers voor je diploma moest je zeilervaring hebben en na de eerste wereldoorlog was Gustaf Erikson nog de enige zeilschepenreder. Ook op de schepen van Wagenborg (blz. 87, 88, 89), Shell, Smit, Heerema, Bos en Kalis en de visserij zaten eilanders (Amelanders).

>>> lees hier over Maritieme Kunst van Willem Eerland

Faber Beheer

 

 

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18276

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *