RSS
Zoeken

Seabreeze op Ameland

Geplaatst op: 23 juli 2020 - Categorie: Alles & Algemeen

GROU - Luisteraars van de normaal zo rustige radiofrequenties uit het verleden, de AM-middengolf, werden afgelopen woensdagavond tussen 20:00 en 21:00 aangenaam verrast door het geluid dat uit hun radio kwam. Het signaal van Radio Seabreeze, verzonden vanuit het Aquaverium in Grou was ook op Ameland luid en duidelijk te verstaan op de 1395 Khz. Normaal gesproken zijn op die frequentie grote internationale zenders te horen. Wat gebeurde is bijzonder, want vooral ‘s avonds drukken grote zenders de kleinere weg waardoor het signaal uit Grou minder goed te horen is.

Het ging hier om het radioprogramma Deinen op de Deunen dat een beweging is gestart. “Ons doel is meer disco op de Nederlandse radio te krijgen” aldus DJ Floris Schakelaar. “Ik ga net zo lang door tot Nederland één grote discotheek uit de jaren 80 is en het is mooi om te zien dat die missie veel bijval krijgt.”

Op Radio Seabreeze krijgen vrijwilligers de kans om via de ether uit te zenden. Sinds 2016 is het via een proefproject mogelijk een AM-frequentie krijgen op laag vermogen. Anders dan de bomvolle FM die veel mensen kennen is op de AM nog voldoende uitzendplek. Het geluid is van mindere kwaliteit, maar komt wel verder. Zo kon het dus dat vrijwilligers van Seabreeze de afstand tussen Grou en Ameland wisten te overbruggen.

Naar nieuwsoverzicht
Ads door PA
Gesponsorde links:
Hier adverteren?