“Schuif Ons Hol maar plat”

BALLUM – “Schuif Ons Hol maar plat en zet er wat moois neer.” Dat is een uitspraak van raadslid Jeppe Groenewold van de VVD tijdens de raadscommissievergadering van maandag 7 februari. De VVD’er suggereert ook dat Ameland wel met één sporthal toe kan, in plaats van de twee die er nu staan. Op Ameland staat de Jaap Klaassen hal in Nes en De Slinger in Hollum. Groenewold geeft het de nieuwe raad, die op 16 maart wordt gekozen, nog maar even mee. De nieuwe volksvertegenwoordiging gaat daar over te beslissen. Hij zelf zit er niet meer mee, want hij stapt uit de politiek en draagt het stokje over aan de volgende lichting.

Ons Hol en sporthal De Slinger kwamen aan de orde tijdens een presentatie over De Nieuwe Stelp. Het was een bijpraatsessie voor de raadsleden. Voor De Stelp is nog lang niet alles rond en er wordt gewacht met de uitwerking van de plannen rond integratie in de nieuwbouw, verduurzaming en wegwerken van achterstallig onderhoud van Ons Hol en de sporthal. Dat wordt een apart project, met een aparte financiering. Daar ligt nog geen concreet ontwerp voor op tafel.

In het project De Nieuwe Stelp worden alleen die werkzaamheden in Ons Hol meegenomen die noodzakelijk zijn om de nieuwe woonzorgvoorziening te kunnen koppelen aan het ontmoetingscentrum. Mocht na de bouw van De Nieuwe Stelp het ontmoetingscentrum toch niet worden aangepakt – mocht Ons Hol bijvoorbeeld worden “platgeschoven” – dan kan er zonder al te veel moeite een nieuwe entree voor De Nieuwe Stelp geplaatst worden.

Ons Hol is een van de twee centra beheerd door Stichting Sociaal Cultureel Werk Ameland (SSCWA). In Nes staat De Toel. SSCWA organiseert kinderactiviteiten, biedt een cursusaanbod voor jongeren en volwassenen, heeft de peuteropvang en het kinderdagverblijf in huis, is vrijwilligers steunpunt en muziekschool.

lees hier Veel rond Stelp nog niet duidelijk

Doneer

Waardeert u het nieuws van PA, doneer dan een euro voor dit artikel of word Vriend. Klik hier maar eens >

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18276

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *