Schrijver volgt spoor Hidde Kat

UTRECHT – "Nog één avond," schrijft Rien van den Berg op zijn blog 'Aslander.'

Van den Berg schreef een spannend boek en maakt in het kader van de Boekenweek een rondreis langs boekhandels. Hij doet zaterdag Ameland aan om het spoor van walvisvaarder Hidde Kat te volgen. Kat komt in het boek 'Aslander' voor.

"Na de mannenavond (men only) in de boekhandel van Heerco Walinga in Ermelo, gisteravond, maken we ons op voor alweer de laatste Aslanderavond van deze boekenweek. Na een tocht langs Barneveld, Veenendaal, Hilversum, Lemmer, Apeldoorn, Urk, weer Veenendaal, Dronten, Ameland, Assen, Leerdam, Rotterdam, Zeewolde, Zwolle en Ermelo, volgt nu dus Groningen, als afsluiter. Iedereen is welkom bij Boekhandel Riemer in de Ebbingestraat.

Zaterdag uithijgen op de bank? Ha! Nee, zaterdag naar Ameland. Alweer. Met een groep Aslander-lezers ditmaal. Plekken uit het boek bezoeken. De Blauwe Pastorie, Herberg de Zwaan, het huis aan de Burenlaan in Hollum – kijk maar op Funda, het staat écht te koop – The Sunset natuurlijk, maar ook het standbeeld en het graf van Hidde Kat. Een heerlijke dag dus, met nog heerlijk weer ook – maar volgeboekt."

>>> zie hier het blog van Rien van de Berg

>>> lees hier meer over 'Aslander'

>>> lees hier over het boek 'Walvisvaarders van Ameland'

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18276

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *