Schoon en Van Driel prolongeren titel op Ameland

HOLLUM – Raisa Schoon en Emi van Driel hebben hun titel op Ameland geprolongeerd. De speelsters van de Kadijk Beach University wonnen de DELA Eredivisie Beachvolleybal Tour op het Waddeneiland door in de finale hun trainingsmaatjes Flore Gravesteijn en Mexime van Driel te verslaan. Bij de mannen werd de hoofdprijs gepakt door Kjeld Broekema en Erik van der Schaaf, die erg goed met de krachtige wind omgingen.

Schoon en Van Driel kwamen in de eerste set in de finale nog met 10-15 achter, maar knokten zich terug en denderden daarna volledig over Gravesteijn en Van Driel heen. Ze wonnen de finale overtuigend met 21-16 en 21-15. Emi van Driel blikte trots terug. “Erg gaaf dat we hier onze titel weten te prolongeren. Je weet dat de omstandigheden hier vaak lastig zijn en dat je met heel veel wind speelt. De titel was niet ons doel, maar vooral vertrouwen opbouwen. Daar zijn we zeker in geslaagd. Wij bleven alle duels heel netjes spelen ondanks de wind, andere teams lukte dat niet. We denken over elke bal goed na en doen alles heel bewust. Dat is onze kracht”

Ook Schoon keek terug op een geslaagd weekend op Ameland. “Dit is altijd een leuk toernooi en de organisatie zet het altijd heel goed neer. Wat het extra leuk maakt is dat hier alles tegelijk gespeeld wordt, er zijn dus heel veel bekenden aanwezig. We komen volgend jaar vast weer terug om de titel te verdedigen.” De derde plek werd veroverd door Britt de Haan en Sarah van Esch, ook een duo van de Kadijk Beach University.

Broekema en Van der Schaaf houden van Ameland

Bij de mannen ging de titel naar Kjeld Broekema en Erik van der Schaaf. De mannen wonnen in de finale van Remko Hiemstra en Pepijn Lochtenberg: 21-19 en 21-7. Vooral in de tweede set lieten ze hun tegenstander kansloos. Het is niet de eerste keer dat ze op het podium staan op het Waddeneiland. “We houden van Ameland. Ameland is op de een of andere manier altijd ons ding, dat blijkt maar weer,” zo blikte Broekema terug na de finale. Zijn partner vulde hem aan. “Onze eerste keer op het podium van de eredivisie was ook hier, nu twee jaar geleden. Toen eindigden we op de derde plek. We zeiden al dat dit onze kans werd op meer. Ameland is altijd genieten, een geweldig toernooi met heel beachvolleyballend Nederland,” aldus Van der Schaaf.

Wat is het geheim van Broekema en Van der Schaaf, waarom presteren ze zo goed op Ameland? Broekema: “We zijn wat kleiner en handiger, ik denk dat we daar met deze omstandigheden veel profijt van hebben. We hadden het podium als doel, heerlijk als het lukt. We werken keihard voor elk punt en geven niet op, dat is onze kracht. We gaan er allebei altijd vol voor. We rennen ons kapot en verdedigen sterk. Dat maakt het verschil.”  

Ook de strijd om het brons leverde een mooie wedstrijd op, daarin stonden twee broers tegenover elkaar. Casper Haanappel en Tom Feldkamp veroverden de derde plek ten kosten van zijn jongere broer Daan Haanappel en Timo Gras. Het werd 23-21 en 21-13.

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18269

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *