Scholen open en coronamaatregelen verlengd

BALLUM – Het kabinet heeft besloten om behoedzaam en stap voor stap de 1,5 meter afstand los te laten. Vanaf 30 augustus geldt de 1,5 meter afstand niet meer in het mbo, hbo en op universiteiten. Alle andere bestaande maatregelen worden verlengd tot en met 19 september. In de horeca blijft een vaste zitplaats verplicht en de sluitingstijd blijft middernacht. Entertainment en beeldschermen mogen nog niet. Nachtclubs en discotheken blijven gesloten. Ook de coronamaatregelen voor evenementen worden verlengd. Het advies om zoveel mogelijk thuis te werken en om reizen in de spits te mijden blijft staan.

Het kabinet heeft zich voorgenomen om vanaf 20 september de 1,5 meter afstand ook in de rest van de samenleving los te laten. Hiermee vervallen dan ook de meeste andere maatregelen. Nachtclubs en discotheken blijven in deze stap ook nog gesloten.

Intussen lijkt de daling van het aantal positef getesten te stokken. In de afgelopen maand is op Ameland het aantal positieve tests van ingezetenen van de gemeente gestegen van 263 naar 277. Vooral week 28, van 12 tot 18 juli was een klapper. In de laatste week van juli is er één positieve test bijgekomen.

De telling van Ameland is eind september 2020 begonnen. Die zomer van 2020 was Ameland een van de laatste gemeenten van het land waar nog geen besmetting geconstateerd was.

Basisregels

Stap voor stap opent de samenleving. 

De basisregels blijven evenwel belangrijk: handen wassen, afstand houden, frisse lucht en testen bij klachten.

Dossier Corona

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18280

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *