Schip vlot, geen Zilvervloot

NES – Vissersschip Ye172 met de naam Piet Hein is weer vlotgetrokken. Vannacht assisteerde Spoelstra Ameland met twee mobiele kranen bij de werkzaamheden. De losgeraakte zuigbuis werd aan boord gebracht. Vanmorgen trok Velman Marine Service het schip vlot. De Piet Hein ligt sinds maandagmorgen 9:30 uur voor anker ten zuidwesten van het Suudwest onder Hollum.

Zondagavond liet de kotter zich ter hoogte van Nes droogvallen voor reparatie aan een mankement aan zuigbuis en roer. De Ye172 heeft als haven Lauwersoog. De schip is van 1987 en is 40 meter lang en 10 meter breed. Veltman Marine Service sleepte het van de Noordzee boven Nes naar de Waddenzee onder Hollum. Daar ligt het schip op maandag om 13:00 uur nog steeds voor anker. Maandagavond wordt hij naar Harlingen gesleept.

Maandagavond om 21:00 uur was de Piet Hein ter hoogte van Oosterbierum als sleep achter de Vigilant, onderweg naar Harlingen.

De jutters op strand die het schip zagen vertrekken moesten zonder Zilvervloot terug naar huis.

 

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18260

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *