RSS
Zoeken

Schip vlot, geen Zilvervloot

Geplaatst op: 11 januari 2021 - Categorie: Alles & Algemeen

NES - Vissersschip Ye172 met de naam Piet Hein is weer vlotgetrokken. Vannacht assisteerde Spoelstra Ameland met twee mobiele kranen bij de werkzaamheden. De losgeraakte zuigbuis werd aan boord gebracht. Vanmorgen trok Velman Marine Service het schip vlot. De Piet Hein ligt sinds maandagmorgen 9:30 uur voor anker ten zuidwesten van het Suudwest onder Hollum.

Zondagavond liet de kotter zich ter hoogte van Nes droogvallen voor reparatie aan een mankement aan zuigbuis en roer. De Ye172 heeft als haven Lauwersoog. De schip is van 1987 en is 40 meter lang en 10 meter breed. Veltman Marine Service sleepte het van de Noordzee boven Nes naar de Waddenzee onder Hollum. Daar ligt het schip op maandag om 13:00 uur nog steeds voor anker. Maandagavond wordt hij naar Harlingen gesleept.

Maandagavond om 21:00 uur was de Piet Hein ter hoogte van Oosterbierum als sleep achter de Vigilant, onderweg naar Harlingen.

De jutters op strand die het schip zagen vertrekken moesten zonder Zilvervloot terug naar huis.

 

De Y172 bijna op het droge - Foto Marcel KroonDe Y172 bijna op het droge - Foto Marcel KroonHet water zakt - Foto Marcel KroonFoto Marcel KroonFoto Marcel KroonFoto Jacob RoepDe route van de Piet Hein Sitiatie maandagmorgen 10:45 uur

Naar nieuwsoverzicht
Ads door PA
Gesponsorde links:
Hier adverteren?