Samenwerking met Holwerd maakt Ameland sterker

HOLWERD – Jelte van den Broek, bachelor student Sociale geografie en Planologie Faculteit Ruimtelijke Wetenschappen van de Rijksuniversiteit Groningen (RUG) heeft een studie gedaan naar de kansen voor Holwerd aan Zee in relatie tot de Waddeneilanden.

Hiervoor heeft hij Holwerd vergeleken met vergelijkbare plaatsen in Duitsland en Denemarken. In Duitsland is onderzoek gedaan in Norddeich en op de eilanden Juist en Norderney. Voor Norddeich is gekozen omdat het een vergelijkbaar inwonerstal heeft als Holwerd. In Denemarken is gekozen voor Skaerbaek (3.062 inwoners) dat een verbinding heeft met Rømø.

Conclusie is dat zowel op de eilanden als in kustplaatsen een sterk ontwikkeld toeristisch aanbod mogelijk is. Samenwerking tussen de verschillende actoren is een versterkend factor hierbij. Er moet rekening mee gehouden worden dat het aanbod voor de toeristen verschilt, net als de doelgroepen, tussen de eilanden en de kustplaatsen. Samenwerking met het eiland ligt voor de hand. De eilanden hebben nauwelijks ruimte om uit te breiden, maar ze willen wel nieuwe voorzieningen en attracties om (extra) bezoekers te trekken. Door de kustplaatsen te gebruiken als uitvalsbasis en via aantrekkelijke arrangementen te koppelen aan eilandbezoek, is een win-win situatie te bereiken, aldus de onderzoeker.

Met deze bachelor thesis heeft Jelte zijn studie afgerond met een 8.

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18279

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *