Nazomerweer op komst

WAGENINGEN – MeteoGroup verwacht dat het eerst nog wisselvallig en koel weer is met enkele lichte buien, maar dat het in de loop van volgende week droog is met zonneschijn en 20 graden; normaal voor de tijd van het jaar.

Dit heeft te maken met een hogedrukgebied dat zich via onze omgeving later naar Scandinavië zal uitbreiden. Maar het hogedrukgebied ligt nu nog op de oceaan, zodat wij eerst nog met een frisse noordwestelijke tot noordelijke stroming te maken hebben. Morgen (zondag) wordt het op veel plekken slechts 15 graden. Daarbij is het overwegend bewolkt met nog een enkel licht buitje. Maandag is het weer vergelijkbaar, al wordt het al iets minder fris. Dinsdag is een droge dag en breekt de zon af en toe door, maar pas in tweede helft van de week knapt het verder op: het wordt vrij zonnig en uiteindelijk donderdagmiddag rond 21 graden.

Bron: MeteoGroup

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18276

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *