Samen Eten – goed bedoeld maar onhandig

HOLLUM – Gebiedsteam Ameland, Van Smaak, Team Thuiszorg, Stichting Sociaal Cultureel Werk Ameland en De Plaats organiseren vol goede bedoelingen Samen Eten, schuif eens aan! De oproep om je daarvoor aan te melden staat deze week op de Gemeente Info. Het roept bij menigeen de reactie op hoe dit nu kan; restaurants en terrassen die niet open mogen, maar Samen Eten kan wel? Amelanders, in en buiten de horeca, krabden zich achter de oren. Zo hard zelfs, dat ze contact opnamen met de organisatoren.

De laatste jaren wordt steeds om deze tijd, in het vroege voorjaar, Samen Eten georganiseerd, een besloten maaltijd waar deelnemers zich van te voren voor moeten opgeven. Om in coronatijd deze activiteit op deze manier op de Info te plaatsen is ‘niet handig’. Dat erkent ook de woordvoerder van gemeente Ameland. De intentie was zuiver, de toonzetting ongelukkig. Natuurlijk wordt er nadrukkelijk aandacht aan de coronamaatregelen gegeven. Dat spreekt niet uit het berichtje maar zo was het wel voorbereid. Er is nu niks meer aan te doen, het is gepubliceerd, maar een volgende keer moet dat anders, zegt de woordvoerder. De organisatie van Samen Eten heeft inmiddels contact gehad met de horeca van het eiland. Voor de maaltijd van 1 april had nog niemand zich opgegeven.

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18280

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *