Sail Oostmahorn

OOSTMAHORN – In augustus staat Oostmahorn in het teken van Sail Oostmahorn.
Stichting Insulinde organiseert in samenwerking met de Nautische Vereniging Oude Reddingsglorie op 15 en 16 augustus het nautische evenement Sail Oostmahorn 2009.

Historische reddingboten
Het evenement begint al op vrijdag 14 augustus. Juweeltjes van opgeknapte reddingboten in particuliere handen varen door de Friese en Groningse wateren. De vijftien reddingboten verzamelen vrijdag de veertiende in Dokkum. De schepen krijgen een ligplaats in het Dokkumer Grootdiep in het centrum van de stad. De Amelander historische reddingbotren varen mee.
Zaterdag 15 augustus vaart de vloot om 10.00 uur in konvooi naar Oostmahorn waar ze om 13.00 uur aankomen en met kanongebulder worden begroet. De schepen meren af nabij de oude veersteiger en Esonstad. In de middag worden diverse demonstraties op het meer gegeven door o.a. de K.N.R.M. schepen van Schiermonnikoog en Lauwersoog.

Nautische markt
In de jachthaven, Esonstad, op de dijk en op de oude veersteiger is op 15 en 16 augustus een braderie, nautische markt, kinderactiviteiten zoals poppenkast en luchtkussen, oude ambachten, een 40 meter hoge uitkijkpost, pendeldienst over water, catamaran demonstraties, duik demonstraties met mogelijkheid tot zelf duiken enz. enz. Shantykoren, draaiorgel en muziekpodium ontbreken uiteraard niet. Zondag 16 augustus geen braderie wel kunt u meevaren op de oude reddingsschepen.

Dokkumer lokaaltsje
Bezoekers die met de auto komen kunnen de auto parkeren op het parkeerterrein voor Oostmahorn. Met het Dokkumer lokaaltsje worden de mensen naar Esonstad gebracht. De schepen zijn ook te bewonderen en te bezichtigen op 17 en 18 augustus in Lauwersoog in de de haven van het restaurant ‘Het Booze Wijf.’ Vanaf 19 augustus ligt de vloot in Zoutkamp.

>>>de website van Sail Oostmahorn staat op de Links-pagina onder de S van Sail.

© Persbureau Ameland 2009, op dit artikel rust copyright.

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18276

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *