Geen record voor Vuurtoren Run

HOLLUM – De vierde Amelander Vuurtoren Run heeft geen recordtijd opgeleverd. Jorg Poock snelde weliswaar in de bijna onmogelijke tijd van 1 minuut en 3 seconden naar de top, maar dat was toch altijd nog zes seconden langzamer dan het record. Dat staat op naam van Menno Cramer en dateert van 2007.

In de categorie Dames was Petra Kuipers de snelste met 1 minuut en 50 seconden. De kinderen gingen deze keer als een speer naar boven. Gerben Winter (12), in zijn FC Groningen T-Shirt met Ameland op de rug, was na 1 minuut en 20 seconden al op de rondgang net onder de koepel met het torenlicht.

De achtjarige Sophie Feineman staat boven even uit te hijgen. Ze is moe, maar zeer voldaan. Een paar minuten later verschijnen haar 6-jarige broer Casper en moeder Esther in de deuropening van de rondgang. Ze hebben de trappen in 1 minuut en 56 seconden genomen en zijn blij dat ze er zijn. “Even kijken waar pappa is,” zegt Sophie. Ze gluurt over de railing en ziet haar vader aan de voet van de vuurtoren staan. Ze zwaaien. Pappa deed niet mee, vandaag. Hij bleef liever beneden.

Arend en Esther Visser van organisatiebureau Ameland Actief hebben nog geen concrete plannen voor het eerste lustrum van de Vuurtoren Run in 2010. Maar bijzonder wordt het, verzekert Esther. “Misschien gaan we volgend jaar wel van boven naar beneden,” lacht ze.

>>> meer over Ameland Actief op hun website die te vinden is op de Links-pagina onder de A van Ameland

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18260

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *