RWS werkt aan bereikbaarheid Ameland

Ameland ActueelLEEUWARDEN – In samenwerking met gemeenten en rederijen voert Rijkswaterstaat een aantal maatregelen uit voor de bereikbaarheid van de Waddeneilanden. Kustwacht en Marine leveren hieraan ook een bijdrage.

Sleepboten/ijsbrekers

De ijsvorming in de Waddenzee levert beperkingen op voor de veerverbindingen met de Waddeneilanden. Er ligt veel ijs in de Waddenzee en met name in de havens en bij de veerinrichtingen kan het dichtvriezen. Sleepboten worden ingezet als ijsbrekers voor Terschelling, Ameland en Schiermonnikoog zodat veerboten van en naar het eiland kunnen blijven varen.

Alleen dagvaart is mogelijk voor de veerdiensten, als gevolg van drijfijs en het ontbreken van lichtboeien. Het drijfijs neemt steeds vastere vormen aan.

Inspectievluchten

Zowel Rijkswaterstaat als de Kustwacht voeren dagelijks inspectievluchten uit voor een goed zicht op de actuele situatie op de Waddenzee. Deze gegevens worden gecombineerd met de weervoorspellingen waarmee dagelijks een beeld ontstaat van te verwachten ijsgang op de betreffende locaties. Op deze manier houdt Rijkswaterstaat de situatie nauwlettend in de gaten.

Meer informatie

Kijk voor de meest actuele informatie op www.Rijkswaterstaat.nl

Bron: RWS

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18279

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *