Rustig op strand Ameland

BALLUM – Het is vandaag rustig op het strand. Dat schrijft Gemeente Ameland op haar website in de rubriek waar de bijgewerkte informatie staat over de opruimacties op het Amelander strand. Gisteren spoelden truien en bodywarmers een aan en vandaag worden nog wat truien en los plastic afval gevonden. De gemeente heeft continu enkele mensen op het strand. Bij de hoofdstrandopgangen zijn vuilniszakken verkrijgbaar.

Gecoördineerde acties zijn vooralsnog niet nodig. Het verpakkingsmateriaal en wat er meer aanspoelt wordt door de gemeente opgeruimd. "We zijn blij met de hulp van mensen die op eigen initiatief het afval willen verzamelen. Voor hen zijn bij de grote strandopgangen vuilniszakken beschikbaar. Gevulde vuilniszakken kunnen daar ook achtergelaten worden. De gemeente haalt ze in de loop van de dag op. De gemeente heeft ook steeds mensen op het strand om in de gaten te houden wat er aanspoelt."

Dossier Zeecontainers

 

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18280

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *