Rook- en stookverbod op Ameland verlengd

BALLUM – In verband met de aanhoudende droogte, warmte en wind besloot het college van burgemeester en wethouders van Ameland vanaf 1 juli 2018 op basis van artikel 2:18 van de Algemene Plaatselijke Verordening een rookverbod in te stellen in bossen en natuurterreinen. Het rook- en stookverbod is, ondanks de regen van de afgelopen dagen, verlengd tot 1 september 2018. Overtreden van het verbod is strafbaar. 

Op Ameland is tot 1 september verboden om in bossen, op heide- en veengronden, in duingebieden of binnen een afstand van dertig meter daarvan te roken of brandende voorwerpen weg te werpen of te laten liggen.

Het is eveneens verboden om vuur te stoken in de natuur. Er mogen dan ook geen kampvuren worden gehouden. Verleende vergunningen zijn ingetrokken en nieuwe vergunningen worden niet verleend.

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18279

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *