Rook- en stookverbod op Ameland 

BALLUM – In verband met de aanhoudende droogte, warmte en wind heeft het college van burgemeester en wethouders van Ameland besloten om vanaf 1 juli 2018 op basis van artikel 2:18 van de Algemene Plaatselijke Verordening (APV) een rookverbod in te stellen in bossen en natuurterreinen. Overtreden van het verbod is strafbaar. 

Op Ameland is het met ingang van 1 juli 2018 verboden om in bossen, op heide- en veengronden, in duingebieden of binnen een afstand van dertig meter daarvan: 

  • a. te roken gedurende de periode tot 1 augustus 2018; 
  • b. voor zover het de open lucht betreft, brandende of smeulende voorwerpen te laten vallen, weg te werpen of te laten liggen. 

Het is eveneens verboden om vuur te stoken in de natuur. Verleende kampvuurontheffingen voor de genoemde periode worden ingetrokken (art. 1:6 sub b APV). Ook worden er geen nieuwe kampvuurontheffingen in de genoemde periode verleend (art. 1:8 sub b APV). 

Afhankelijk van de weersomstandigheden kan de einddatum van dit verbod worden gewijzigd.

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18260

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *