Rondje Ameland ‘gewoon’ langs de dijk

HOLLUM – Rondje Ameland kan op 4 juni de route als altijd langs de dijk laten lopen, ondanks dat er dijkwerkzaamheden plaatsvinden. Het twintigste Rondje Ameland is op 4 juni en dat is ook de Dag van de Bouw. De dijkwerkers leggen die dag het werk neer om er uitgebreid bij stil te staan. Er rijden dan geen dumpers met stenen en wordt er geen asfalt verreden. Met die dag rust in hun dagelijkse arbeid maakt de aannemeerscombinatie tevens de weg vrij voor Rondje Ameland. De organisatie is blij met het meedenken en de medewerking.

Dag van de Bouw

De Dag van de Bouw en Rondje Ameland zijn dit jaar allebei op 4 juni. Van den Herik en Jansma, de aannemerscombinatie die in opdracht van Wetterskip Fryslân aan de dijk bouwt, doet mee aan die Dag van de Bouw. Aanvankelijk zouden de werkzaamheden in de middag stoppen voor de feestelijke dag, maar dan had Rondje Ameland een probleempje gehad. Tussen 05.00 uur en 08.00 uur gaat de route namelijk langs de dijk aan de wadkant van het eiland. De aannemers hebben besloten om de hele dag de werkzaamheden aan de dijk neer te leggen zodat ze de hele dag aandacht aan de Dag van de Bouw kunnen besteden en ruim baan geven aan het populaire wandelevenement. Voor Rondje Ameland betekent dit dat de route kan blijven als altijd en dat de wandelaars veilig langs de dijk naar Nes kunnen lopen.

Alleen voor RA wandelaars en organisatie

De dijkweg is die 4e juni alleen open voor de deelnemers aan Rondje Ameland en de organisatie. Supporters mogen niet langs de dijk lopen en niet op de dijk aanmoedigen, behalve op de brug aan het einde van de Pietje Miedeweg. Familie, vrienden en allen die de wandeleaars willen aanmoedigen mogen niet voorbij de hekken. Bij de veerdam, waar de eerste wandelaars rond 7.00 uur al passeren, is er weer alle ruimte voor aanmoediging.

Inschrijven

Meelopen met Rondje Ameland? Het is iets meer dan 49 kilometer vanuit Hollum, via het badstrad, langs de dijk naar de veerdam, naar de kooi, via het Oerd naar het Noordzeestrand en bij Boomhiemke de duinen weer over richting Hollum en het Zwaneplein. Daar wacht een felicitatie, medaille en feest.

Inschrijven kan nog via www.rondjeameland.nl

 lees hier de wereld over Rondje Ameland

⇒ en lees hier wie de lopers van het eerste uur waren

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18279

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *