RSS
Zoeken

Rondje Ameland 23 - inschrijven kan nog tot 19 mei

Geplaatst op: 04 mei 2019 - Categorie: Alles & Algemeen

HOLLUM - Nog een week of drie en dan is het weer Rondje Ameland. Op 25 mei wordt het 23ste Rondje Ameland gelopen. Wie nog niet heeft ingeschreven, heeft nog tot en met zondag 19 mei tot 0:00 uur de tijd. De inschrijving kan via de website van Rondje Ameland. De website is te vinden op de Links-pagina.

Het kuitenbijtertje Rondje Ameland van 50 kilometer start om 05.00 op het parkeerterrein aan de Jan Jacobsweg in Hollum. Het halve Rondje Ameland van 25 kilometer start om 10.00 uur vanaf dezelfde startplaats.
De beide wandeltochten, waarbij de deelnemers van het begin tot het eind verzorgd en begeleid worden door 70 vrijwilligers en 20 EHBO-ers, gaan langs de mooiste plekjes van Ameland. Door de verschillende soorten ondergrond en het afwisselende landschap noemen wandelaars het een 'uitdaging'. Rondje Ameland doe je niet zomaar even, daar moet je wel wat kilometers voor in de kuiten hebben. Wie ongeoefend aan de wandeltocht begint, zou halverwege de 'man met de hamer' tegen kunnen komen.

De deelnemers komen onderweg langs meerdere stempelposten. Bij de finish is het feest en wordt de welverdiende medaille voor het volbrengen van Rondje Ameland omgehangen. De wandelaars kunnen zich na afloop laten behandelen door een team fysiotherapeuten die bij de finish op het Zwaneplein in Hollum het kamp heeft opgeslagen. Een massage van de kuiten en bovenbenen of het prikken van blaren: Rondje Ameland is voorbereid.

lees hier meer over Rondje Ameland

Naar nieuwsoverzicht
Ads door PA
Gesponsorde links:
Hier adverteren?