Robert Boelens

Kapitein tussen Ameland en Holwerd
“Ik zou niet meer anders willen.”
Robert Boelens (45) uit Nes is de kapitein op de Oerd tijdens de afvaart van half negen van Nes naar Holwerd op maandag 20 augustus.
Boelens is stuurman en vaste invaller kapitein bij Wagenborg Passagiersdiensten. De geboren en getogen Amelander werkt sinds 1998 bij de veerdienst. “Ik zou niet meer anders willen.” Voordien zat hij op een bevoorradingsschip en sleper van boorplatforms. Dat was heel ander werk. “Op zee zet je een koersje uit en dat vaar je. Hier moet je opletten.”Als stuurman zat hij zeven weken aan boord en was vier weken thuis. Door zijn keuze voor de veerboot heeft hij het opgroeien van zijn twee kinderen kunnen volgen en is hij elke avond thuis.
Het is ontspannen in het ruime stuurhuis. Het uitzicht over het wad is magnifiek. De stuurman stuurt en kapitein Boelens doet het manoeuvreerwerk bij de aanlegsteigers. Vanaf de brug is niet zien hoe de boot de kant raakt. Het verklaart het sturen op de monitoren en de concentratie tijdens het aanleggen. Boelens vult het logboek in en houdt oog op het lossen en laden. De kapitein bepaalt hoe de auto’s op dek komen te staan. De auto’s van rij 9 hebben mazzel: ze mogen nog mee. Het laden is in een vloek en een zucht gedaan en daar gaan Oerd en Boelens weer, richting Ameland.

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18276

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *