Rob Bats waarnemer Terschelling

Bol.comLEEUWARDEN – Rob Bats uit Nijeveen is woensdag door Commissaris van de Koning John Jorritsma benoemd tot waarnemend burgemeester van Terschelling. De benoeming geldt tot burgemeester Jurrit Visser weer gezond genoeg is om zijn werk te hervatten.

Bats (VVD, 51) was tot april van dit jaar burgemeester van Haren. Zijn benoeming tot waarnemer volgt na overleg van de Commissaris met een delegatie van de gemeenteraad en het college van Terschelling. Zij hebben met de benoeming ingestemd.

Visser is bij een bezoek aan Turkije ernstig ten val gekomen. Er is voorlopig geen zicht op wanneer hij volledig is hersteld.

Vanuit de raad was aangegeven dat er behoefte is aan een waarnemer met eiland- en Waddenkennis. Ook moest die persoon thuis zijn in het openbaar bestuur en de wereld van de rijksdiensten.

Voor zijn periode in Haren was Bats onder meer gedeputeerde in Drenthe en directeur van de Thorbecke Academie in Leeuwarden. Voor het ministerie van Financiën werkte hij eerder als teamleider bij de FIOD douane recherche. In die functies was hij geregeld actief in het Waddengebied. Ook heeft hij anderhalf jaar op Sint Maarten gewoond en gewerkt. Daar was hij directeur/kwartiermaker van het kabinet van de gouverneur. Dit deed hij in dienst van het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties.

>>> lees hier meer over Ameland en de Eilanden

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18261

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *