Rob Barel wint NK triatlon

NES – De bijna 52-jarige Rob Barel uit Overberg is Nederlands kampioen triatlon. Hij won met startnummer 1 zaterdag de triatlon op Ameland in een tijd van 2 uur 31 minuten en 56 seconden. Hij had daarmee ook de eerste prijs in de 50+ klasse. Nummer twee werd Youri Severin en de derde plaats ging naar Rorik Schouten.

Bij windkracht 6 en zeer hoog water werd de start een uur uitgesteld en het zwemparcours met een halve kilometer ingekort. Bovendien zag de wedstrijdleiding af van een vliegende start. De triatleten begonnen in het water en lieten de aanloop vanaf de voet van de dijk achterwege. “Het zwemmen viel mee,” vertelt Barel na de finish. Het lopen vond hij zwaar vanwege de harde tegenwind. Het was op het Noordzeestrand dat Barel zijn slag sloeg en aanviel. Hij nam de leiding van de kopgroep van drie en tussen Ballum en Nes vergrootte hij zijn voorsprong. Hij finishte met bijna een minuut verschil met nummer twee en een dikke minuut op plaats drie.

Van de dames werd Maud Golsteyn uit Nieuwstadt eerste. Tweede werd Mirjam Weerd uit Amersfoort en als derde kwam Rahel Bellinga uit Soest over de streep.

Ingrid van Lubek, de winnares van het EK van vorig jaar, deed niet mee. Ze beviel anderhalve week geleden van een dochter.

Beste Amelander was Lex Kiewied. Net als vorig jaar voerde hij de Amelander hardlopers aan. Aan het Nederlands kampioenschap namen drie Amelanders deel. Kiewied (hij werd 17e) , Gerard Metz (60e) en Casper van der Kamp (62e) . De offroad triatlon had een recordaantal van 620 deelnemers, waarvan 66 Amelanders.  Aan het kampioenschap deden 118 sporters mee.

>>>meer triatlon foto's staan in het Tria-Ambla fotodossier

>>>op YouTube Ameland Vandaag staat nog een filmpje met Lex Kiewied. De website is te vinden via de Links pagina, onder de Y van YouTube Ameland Vandaag

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18279

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *