Rondje Ameland nummer twintig

HOLLUM – Onder ideale omstandigheden ging vanmorgen om 5.00 uur Rondje Ameland van start. Op het parkeerterrein van de Jan Jacobsweg in Hollum starten 455 deelnemers aan de jubileumeditie. Voor de twinigste keer wordt deze wandeling rondom het eiland van bijna 50 kilometer gelopen.

De jubileumeditie heeft voor de deelnemers verrassingen in petto, zoals vuurwerk bij de start en een t-shirt als aandenken.

De eerste etappe van Rondje Ameland is van het parkeerterrein aan de Jan Jacobsweg naar het Suudwest. Van daar gaat de route langs de dijk naar de pier bij Nes. Ter hoogte van De Piraat is de eerste verzorgingspost.

Na de Piraat neemt de route een nieuwe wending: de wandelaars gaan een kein stukje richting dorp Nes en slaan dan rechtsaf de polder in, op weg naar de Kooiplaats.

De organisatie heeft voor volgend jaar enkele vernieuwingen op het programma. Naast het Rondje Ameland van de 49,7 kilometer (bij het verleggen van de route is ook het aantal meters veranderd, het was voorheen 49,3 kilometer), kan er ook ingeschreven worden voor een Half Rondje Ameland.

 lees hier meer over Rondje Ameland

Waddenpost, beste idee voor de Waddenzee

 

 

 

 

 

 

 

 

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18276

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *