Ritje met de duofiets

HOLLUM – De bewoners van De Stelp hebben sinds een paar weken een prachtige duofiets tot hun beschikking. Met de duofiets kan een vrijwilliger, familielid of medewerker van het zorgcentrum met een van de bewoners een fietstochtje maken op een fiets met twee stoeltjes, twee sturen en twee stel trappers en elektrische ondersteuning. Het rijwiel is al populair en wordt wat graag gebruikt.

Veel bewoners hebben in het verleden veel gefietst. Helaas gaat dit voor de meesten op een gewone fiets niet meer. De duofiets brengt daar uitkomst door de mensen weer in de natuur en naar de duinen te rijden. Als er een bijrijder is kunnen er mooie ritjes worden gemaakt.

Cor de Jong, bewoner van De Stelp, heeft al een hele tijd niet meer gefietst en toch is hij graag buiten. Samen met zijn zus maakt hij voor de eerste keer een ritje op deze speciale fiets. Ze gaan over de Tjetteweg, de weg die de paardenreddingboot naar het Suudwest neemt, over de nieuwe betonnen weg onder de Klonjes, via de Fenneweg langs de bosrand en pakken de Bosweg weer terug naar huis. Het wordt een fenomenaal tochtje dat voor herhaling vatbaar is.

Alle familieleden, kennissen en vrienden van de bewoners van De Stelp kunnen gratis samen met een bewoner een rondje maken op de duofiets. Wie geen familielid of kennis in De Stelp wonen heeft maar wel eens met een van de bewoners een toertje zou willen maken, kan zich melden als bijrijder.

De fiets is ook te huur voor wie hem een keer gebruiken wil zonder een bewoner van De Stelp. Dat kost €10,00 per dagdeel. Reserveren via receptiedestelp@elkander.frl of via 0519-554141 of door even lang te komen in De Stelp.

De duofiets is mogelijk gemaakt door giften van Stichting Vrienden van De Stelp, De Strandexpress van Piet van Tuinen, Garage- en Tweewielerbedrijf Visser, het Nationaal ouderenfonds, personeelsvereniging van De Stelp en een grote gift na het afscheid van huisarts Monique Lappenschaar.

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18276

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *