Rik Maters

 huisarts op Ameland
“zo maak je mensen enthousiast voor het vak en voor het eiland”
Hij kwam 18 jaar geleden als zomerassistent naar het eiland en een half jaar later stond hij voor de keuze om de praktijk in Nes over te nemen. Rik Maters (49) en zijn vrouw Eeke Kapenga waagden de stap. Rik heeft nu 17 jaar een van de twee huisartsen praktijken op Ameland. Een leuke plattelandspraktijk met bijzondere eilander aspecten, want een huisarts op het eiland is betrokken bij de hele gezondheidszorg, van de wieg tot het graf, van onverwachte bevallingen op de behandeltafel tot verpleeghuispatiënten en ambulancevervoer.
Het werkt klikt en de woonomgeving bevalt goed. Rik en Eeke hebben drie kinderen en via school en het huisartsenwerk is Maters betrokken bij het eilander sociale leven. Hij heeft een bootje en houdt van hardlopen en zit momenteel in een stevig trainingsritme vanwege de voorbereidingen voor de marathon van New York die hij in november met nog acht eilanders gaat lopen. Iets dat hij altijd al heeft willen doen.
In de drukste zomermaanden heeft hij een zomerassistent. Daarnaast draait er een huisarts in opleiding mee. “Zo maak je mensen enthousiast voor het vak en voor het eiland. Misschien wordt het wel de toekomstige zomerassistent,” zegt Rik. Die zomerassistent wordt misschien de volgende huisarts op Ameland, al denkt Maters nog lang niet aan vertrekken. Hij zit nog vol Amelander plannen.

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18276

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *