Rijkswaterstaat ruimt paraffine op

Koopplein AmelandLEEUWARDEN – Rijkswaterstaat start vandaag met het schoonmaken van de kwelders van Nieuwebildtzijl tot en met Holwerd (circa 20 kilometer langs de kust).

Begin deze week ontdekten inspecteurs van Rijkswaterstaat dat ongeveer 5 kuub paraffine is aangespoeld in dit natuurgebied. Het gaat hier om paraffine dat waarschijnlijk afkomstig is van een boorplatform(s) en/of olietanker(s). Op de Waddeneilanden is tot dusver geen paraffine aangetroffen.

Paraffine is een natuurlijk bestanddeel van ruwe olie. Algemeen wordt aangenomen dat paraffine niet schadelijk is voor het milieu. Rijkswaterstaat heeft monsters genomen die nu worden geanalyseerd. Rijkswatertaat start vandaag met de schoonmaakwerkzaamheden die naar verwachting een week gaan duren. Deze werkzaamheden worden  met de hand uitgevoerd om zo de natuur zoveel mogelijk te ontzien.

De natuurbeheerders It Fryske Gea en Staatsbosbeheer zijn door Rijkswaterstaat op de hoogte gesteld Zij hebben inmiddels de pachters geïnformeerd.

Bron: RWS Noord Nederland

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18260

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *